Hivatalos közlemény a Llanganati piramisról

 ( Előzetes jelentés 2013. november 03.) Manuel Palacios

429071_10200322416563736_1829739647_n

Nemrég friss híreket sugároztak, és nemzetközi hírekben is szerepelt, hogy “létezik egy piramis Ecuadorban”.Ez a manipulatív információ felszínre hozott egy érdekes tényt ami már mindennapos Latin-Amerikában: a külföldi forrásokra figyelünk és nem a sajátunkra. A képeken emberek arcát torzították el s törölték ki. Ezek a képek ugyanazok,melyeket prominens kutatók már egy évvel ezelőtt megosztottak anélkül,hogy kaptak volna bárminemű elismerést. A nemzetközi információ, beleértve egy videóanyagot is,melyben egy személy keresztes hadjáratra szólít fel, hogy segítse anyagilag a projektet amit már elkezdtek, de nem tudják folytatni. Persze a videóban nem láthatók fotók a személyekről, később kiderült,hogy nem is léptek ecuadori területre. Ezt a fajta hozzáállást gyakran tapasztaljuk a túristák részéről, amikor is egy kamerával a kezükben néhány órára mennek várost nézni ( melyről később azt állítják,hogy magas szintű expediciókban vettek részt) majd arra vállalkoznak,hogy kutatóként beállítva magukat könyveket írjanak vagy írásaikat kutatóként kiadva megjelentessék.

P1470763

Emiatt és a média által keltett felháborító manipulációk miatt, -melyekben a bemutatott képeknek, filmeknek vajmi közük van az igazi felfedezésekhez- az ecuadoriak úgy határoztak,hogy az Első Hivatalos Expedició ( melyet a Iwias iskola támogat) vesz mindent kézbe. A gyakorlott és szakértő csapat neve PachaTerra, olyan ecuadori vállalkozók, akik hobby szinten végzik a kutatásokat a helyszíneken és kitöltik azt az űrt, melyet a hivatalos, illetékes szakemberek felfedezéseikben hátrahagytak.

P1470808

Wilder vezetett minket a felfedezés helyére,aki azt mondta, hogy ő fedezte fel a piramist,egy évvel ezelőtt.Azonban a kérdéseimre adott válaszai alapján úgy tűnik, hogy még az is lehet,hogy ezt egy évtizeddel ezelőtt fedezték fel. Fontos, hogy azok a kutatók, mint Mauel Vieira, Juan Morales és e beszámoló írója egyesítették erőiket,hogy kiterjedt vizsgálatokat végezzenek a megtalált lelet(ek) körül és azt meg is védjék. Miután közel öt órás durva, csúszús és veszélyes úton ( van egy hely, ahol egy veszélyes méhfaj él és támadásnak voltunk kitéve), elértünk egy vízesést, azt meg is másztunk, s lám elénk tárult a jól megérdemelt munka gyümölcse: óriási üledékes kőzetek mesterségesen megmunkált tömbjei, mintáiról felismerhető az inka és caniari megalitikus építkezési forma, a szabálytalan alakú blokkok,150x80x70 cm-es darabok. Érdekes struktúra, 80 m magas, üledékes kőzet, mint a tömörített beton ( ez az ősi tudás már a elveszett). Geomorfológiai viselkedése szerint ez egy mesterséges eredetű, függetlenül álló hegy.

P1470676

A részletekbe nem megyek bele, mert az az expedícióról hivatalos jelentés készül majd, mely a Tiltott Amerika kutatómunka részét képezi.

Translator/ Fordította: Kozma Andrea / A Magyar Nyelv/ A Móricz János Kulturális Egyesület tagja

P1470762

Anuncios
Categorías: Uncategorized | 1 comentario

Navegador de artículos

Un pensamiento en “Hivatalos közlemény a Llanganati piramisról

  1. Great! 🙂 Csak így tovább, Manuel! xx

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

A %d blogueros les gusta esto: